HomeBydleníZrekonstruovaný venkovský dům se otevírá a zavírá světlu i pohledům

Zrekonstruovaný venkovský dům se otevírá a zavírá světlu i pohledům

-

Tým architektů a designérů z francouzského studia Chevallier Architectes má za sebou mnoho úspěšných projektů. Všechny mají jedno společné – autoři vnímají architekturu jako živou formu umění, neustále hledají inovativní nápady, aby byly jejich projekty jedinečné. K tomu se přidává důsledná práce se světlem, míchání materiálů dřevo/kov/sklo, harmonická integrace a respektování životního prostředí.

Nejnovějším projektem Renauda Chevalliera je rekonstrukce staršího domu s názvem „Aperture“. Slovo „aperture“ znamená otvor čočky,
přes který prochází světlo do fotoaparátu: clona, ​​která se otevírá a zavírá, ovlivňuje procházející množství světla. Takový je i rekonstruovaný
dům – otevírá a zavírá se světlu a pohledům.

„Chtěl jsem kráčet ve šlépějích svého dědečka,“ říká architekt, který rekonstruoval sídlo původně navržené vlastním dědečkem – také architektem. Na přeměně dvě generace od sebe pracoval s obzvláště emotivním nasazením. I proto je výsledek tak působivý.

Náročný klient a důraz na vysoké standardy
Samozřejmě výsledná stavba vznikla zároveň konzultací architekta a klienta. Klient se aktivně zapojoval do výstavby, zastával rázný názor a kladl důraz na vysoké standardy. Řešení přeměny vyžadovalo rozsáhlé konzultace s trvalými závazky.

Přečtěte si také
Zrekonstruovaný dům s neopakovatelnou atmosférou jako alternativa k nevkusným vilám, které ukrajují z přírody
Výzev bylo mnoho. Bylo zapotřebí integrovat moderní technologie, zařízení a sítě při zachování původních dílů – včetně tepelného čerpadla, přepracované domácí automatizace, klimatizace, LED osvětlení. Zároveň si investor přál použít jiné materiály, které dosud ateliér nepoužíval, například kůži a mosaz.

Interiér moderního horského domu s velkým prosklením
Nad jídelním stolem je nevšední osvětlení, ve kterém se zrcadlí prostředí.

Okno maximální velikosti, prosklená vinotéka
Pomocí nových technologických řešení se architektovi podařilo „zarámovat“ pohledy a umístit otvory do jejich ideálních pozic a rozměrů. Arkýřové okno dosáhlo maximální možné velikosti a nabízí výhled na tiché okolí. Všimněte si speciální prosklené vinotéky, citlivého použití dřeva a kovu, trámových stropů, nevšedního osvětlení nad jídelním stolem, ve kterém se zrcadlí prostředí.

Interiér moderního horského domu s velkým prosklením
V části denní zóny jsou umístěny krb, pohovka a příjemné křeslo. Zdroj: Solène Renault

Přímo umělecké osvětlení zdobí také schodiště. V části denní zóny (nejblíže k největšímu oknu) jsou umístěny krb, pohovka a příjemné křeslo. Ložnice nabízí výhledy přes rohové okno.

Další články autora

- Komerční sdělení -zprávy

Nejnovější články